Şanlıurfa'yı çok zorlu bir kış bekliyor! Şimdiden hasar ve zarar büyük

Şanlıurfa’da dün etkili olan yağmur, birçok kırsal mahallede su baskınlarına yol açtı. Karaköprü ilçesine bağlı Hamurkesen ve Yukarı Akören mahallelerinde yaşayan bazı çiftçiler, yağışlar nedeniyle maddi kayıplar yaşadı. Fıstıklarını kurutmak için seren çiftçiler, mahsullerinin sular altında kalmasından zarar görürken, bazı çiftçilerin de ekinleri yağmurdan etkilendi.

Şanlıurfa'yı çok zorlu bir kış bekliyor! Şimdiden hasar ve zarar büyük

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da yaz mevsiminin bunaltıcı sıcaklarının ardından hava serinlemeye başladı ve yağışlar kendini göstermeye başladı. Dün ikindi saatlerinde Şanlıurfa’da aniden bastıran yağmur, merkezde çok etkili olmasa da kırsal mahallelerde su baskınlarına neden oldu. 

Karaköprü’ye bağlı kırsal Hamurkesen Mahallesinde aniden bastıran yağmur yolları adeta göle çevirirken, kurutulmak için serilen fıstıklar ise sular altında kaldı. Kırsal Yukarı Akören Mahallesinde ise yağan yağmur tarlalarda ekili bostan ve ekinleri sular altında bıraktı.  İki mahallede de yağan yağmur nedeniyle çiftçiler maddi zarara uğradı. 

 

ŞANLIURFA’YI ZORLU BİR KIŞ BEKLİYOR 

Şanlıurfa’da, El Nino sıcaklıklarının ardından bu kez La Nina etkili olacak. La Nina’nın etkisi genellikle 9 ila 12 ay sürüyor. Geçen yıl Haziran ayında başlayan El Nino’nun sona ermesi, Türkiye genelinde daha fazla yağış ve soğuk hava koşullarını da beraberinde getirecek.

Şanlıurfa'yı çok zorlu bir kış bekliyor! Şimdiden hasar ve zarar büyük

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.